Hírek

Energetikai jelentés 2019.

2020. Május 07.
Energetikai szakreferens
Éves jelentés
2019
 
Tartalomjegyzék
 
1. Energiafelhasználás és költségek alakulása
1.1.Cégadatok
1.2. Megoszlások a kijelölt időszakban energianemenként
1.3. Megoszlások a bázis évben energianemenként
1.4. Energianemek szerinti összesítés
2. Energiahatékonysági intézkedések nyomonkövetése
3. Szakreferens tevékenysége
 
1. energiafelhasználás és költségek alakulása
1.1. Cégadatok
Cégnév SLE-PA Kft.
 
1.4. Energianemek szerinti összesítés
 
A "Fogyasztás" diagrammon a szakreferensi szolgáltatásra kötelezett szervezet energiafolyasztásának alakulását ábrázolja a jelentés készítésének évében. A diagram oszlopok formájában tartalmazza az összes energiafajtát, melyet a cég igénybe vesz, magasságuk arányos az adott időszakra vonatkozó energiafelhasználás mértékével. A diagram nyomtatott formában csupán tájékoztató jellegű, pontos adatokért, kérjük, keresse fel a weboldalt a https://szakreferens.eon.hu címen.
 
A szakreferensi szolgálat egyik alap feladata, hogy az energetikai szakreferens monitorozza a szervezet energiafelhasználását, és ajánlásokat fogalmazzon meg annak csökkentése érdekében. Az ajánlások alapján a szakreferensi szolgálatra kötelezett szervezet intézkedéseket határoz meg (melyek lehetnek beruházást nem igénylő, pl. szemléletformálás, vagy beruházással járó intézkedések is), melynek eredménye az energiafogyasztás csökkentése. Ez a csökkenés a diagrammon is láthatóvá válik.
 
Az energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó ajánlások érinthetik az összes, vagy akár csak egyetlen energiafajtát is. Bizonyos esetekben az ajánlás járhat azzal a következménnyel is, hogy egy-egy energiahordozó használata teljes egészében megszűnik, miközben egy másik megemelkedik. Ennek oka lehet pl. gazdasági, technológiai.